• Familie_WNF2017.jpg
  • header_klimclinics.jpg
  • IMG_0049.JPG
  • IMG_0789.jpg
  • JNC-2017.JPG
  • Klimmetje-laag.jpg
  • Tour-over-de-Heuvelrug-2e-pinksterdag-2017.jpg
  • TV20opnamen20Omroep20Max201.jpg
  • WNF2017.jpg

TrackR: weggegooid geld!

 

Enige tijd terug werd via de Facebook-link op onze site reclame gemaakt voor de TrackR, een apparaatje waarmee je op basis van een GPS-signaal kwijtgeraakte spullen terug kunt vinden.

Met het formaat van een € 2 munt kun je de TrackR aan sleutelbossen, in een portemonnee, aan een agenda bevestigen. Door koppeling aan je smartfoon kun je altijd zien waar die spullen zich bevinden. Kan handig zijn, want iedereen zoekt zich wel eens suf naar die spullen. En het leek ook handig voor een fiets, net nu er bij de inschrijving van de Hel van de Heuvelrug weer een fiets van een deelnemer gestolen was. Hoe mooi zou het niet zijn, als je een gestolen fiets met zo’n apparaatje zou kunnen lokaliseren.

Dit soort trackers werd tot nu toe vooral in auto’s gebruikt, waarbij de toepassing een wereldomvattende dekking heeft. De apparaten zijn niet echt heel klein, wat ook niet hoeft in een auto en worden vaak aan de accu aangesloten. Er zijn ook mini-uitvoeringen op batterijen, maar daarvan zijn de afmetingen altijd nog zo’n 5x6 cm en 1,5 cm dik. Te groot voor je fiets of ATB, zodat een dief direct zo’n tracker ziet en kan verwijderen.

Ik had al eens navraag gedaan bij leveranciers of ze geen apparaatje voor de fiets kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld in de zadelpen. ’t Komt vast ooit, maar nu zijn ze er nog niet.

Vol goede moed heb ik zo’n TrackR aangeschaft en uitgeprobeerd. Mijn conclusie: weggegooid geld.

Het apparaatje lijkt inderdaad geschikt om huissleutels, een agenda of portemonnee in de huiselijke situatie terug te vinden. Maar een fiets ben je thuis niet zo gauw kwijt.

De actieradius is beperkt tot een huiselijke omgeving: voor een gestolen fiets op afstand is het GPS-signaal te zwak. Zoals de TrackR zijn er vele uitvoeringen op de markt, de één iets groter of kleiner dan de ander en allemaal vallen ze in de categorie ‘brillen waarmee je door kleding heen kunt kijken’.

Je kunt voor de € 20 die de TrackR kost, beter een kabelslotje kopen.

André Westerhuis

 TrackR

Zie voor informatie over de TrackR: www.thetrackr.com

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Toeragenda 2017

Zondag 24 september 2017 **
WNF Veluwse Herfsttocht
20-50-75-110-140 km Info

Zondag 19 november**
ATB-tocht Utrechtse Heuvelrug
30-50-70 km  Info

** Gepijlde toertocht (ook 20 km)
* Niet-gepijlde toertocht obv GPS en/of routebeschrijving

 

 

 

Tochtensponsors 2017

rabobank kl flanderijn gray  rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met

website NTFU  

website Utrechts-Landschap   website staatsbosbeheer

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray