Spinninglessen bij DTC!!

Spinningfietsen 1

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan.
Jarenlang organiseerde Bets van Veldhuizen spinninglessen met korting in het fitnesscentrum boven zwembad de Kwakel in Utrecht.Toen daar de klad in kwam en er steeds minder aanmeldingen kwamen, regelde Bets een goedkoop abonnement voor de wintermaanden bij sportschool Healthclub Fitline in Driebergen. Voor 150 euro kon je daar gedurende 6 maanden spinninglessen volgen, maar ook de fitnessapparaten gebruiken.

Maar helaas, ook daar was de animo niet zo groot.
We hebben nu 8 gebruikte spinningfietsen cadeau gekregen van Tenniscenter Doorn en in de DTC opslagruimte op sportpark de Woerd kan er ruimte gecreerd worden om daar spinninglessen te geven.
Ondergetekende heeft zich opgeworpen als coordinator en ik heb mijn vaste spinninginstructeur bij Olympos in Utrecht, Gonneke Ooms, bereid gevonden om de lessen te verzorgen. We hebben er nu 6 lessen op zitten en dit tot aller enthousiasme. Ik heb zelf de fietsers aangezocht, waarvan ik weet, dat zij willen spinnen en toch viel het niet mee, om de 7 fietsen (8 minus de instructeur)iedere maandagavond bezet te krijgen.
Er is een artikeltje verschenen in het Binnenblad van maart en het Buitenblad van april, maar dat leverde tot nu toe slechts 1 aanmelding op.

Dat kan natuurlijk komen, omdat we nu allemaal buiten gaan fietsen en de focus daarop is gericht. Dus in september zal ik weer een aantal oproepen plaatsen en aan de hand van deze aanmelding gaan we plussen en minnen, wat de beste avond is en of er meer lesuren moeten komen.
Door mijn jarenlange spinningervaring (vanaf 2000) heb ik mij de muziek en de oefeningen toege-eigend en zou ik (samen met Gonneke) ook lessen kunnen verzorgen.
Met een sportdocent bij Olympos, Harrie de Jong, heb ik afgesproken, dat ik voor de komende winter een opbouwend trainingsprogramma ga samenstellen, waar wij als fietsers wat aan hebben.
Harrie regelt dat ook ieder seizoen voor de Domrenners, die wekelijks onder zijn leiding een spinninguurtje hebben bij Olympos op de SPU (Science Park Utrecht) in de Uithof.

Omdat we nog steeds gebruik maken van geleende muziekapparatuur (bedankt, Lucas!) zal ik aan het bestuur een voorstel doen om een microset aan te mogen schaffen. Daarop kunnen cd's worden afgespeeld en er is een aansluiting voor een MP3 speler of I-pod. Ik heb bovendien 2 giga grote boxen cadeau gekregen, zodat we een flink geluid kunnen voort brengen. Dat is van belang bij een goede les, vind ik.

We blijven de lessen verzorgen in de opslagruimte, omdat daar geen bijkomende kosten zoals huur e.d. aan verbonden zijn.

Dat betekent dan ook, dat ieder DTC lid gratis aan de lessen kan deelnemen!!

Belangstelling?? Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ik neem in september contact met u op om e.e.a. af te stemmen.

De spinningcoordinator

Ruud Kooring.

Freezing

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Toeragenda 2017

Zondag 3 september 2017 *
GPS Gooi- & Vechtstreektocht
30-55-80-110-140 km Info

Zondag 24 september 2017 **
WNF Veluwse Herfsttocht
20-50-75-110-140 km Info

** Gepijlde toertocht (ook 20 km)
* Niet-gepijlde toertocht obv GPS en/of routebeschrijving

 

 

 

Tochtensponsors 2017

rabobank kl flanderijn gray  rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met

website NTFU  

website Utrechts-Landschap   website staatsbosbeheer

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray