IMG 20160824 WA00001ste Green Mountain Tour in Pesse op zaterdag 20 augustus

 

Na onze goed bevallen Winsumreis met de NTFU VIP bus wilde we ook met die bus naar de 1ste GMT in Pesse. Een andere fietsclub was ons voor. Het lukte ook niet om genoeg deelnemers bijeen te krijgen om met een andere bus voor een ‘zacht’ prijsje naar Pesse te gaan.

Uiteindelijk besloot een aantal Winsumgangers dan maar met eigen vervoer naar Pesse af te reizen.

En toen werd me donderdagmiddag vóór zaterdag de 20ste augustus alsnog de bus aangeboden. ’t Was kort dag maar uiteindelijk stapten er zaterdagmorgen om half zeven tien man in de bus. Een ontbijtje op rekening van de NTFU zat er dit keer niet in, maar een beetje DTC-er is niet voor één gat te vangen: kannen koffie en authentieke wereldberoemde Haagse Poffâhs veraangenaamden de reis.

In Pesse sloot een vijftal leden aan die al in Drenthe bivakkeerden of uit een andere verre windstreek kwamen.

We begonnen als groep aan de tocht, maar voor sommigen lag het tempo toch wat aan de hoge kant of was de afstand van 160 km iets te veel van het goede. Zo werd door DTC alsnog acte de présence op drie afstanden gegeven nl. 90 km, 120 km en 160 km. Alle afstanden moesten twee keer de VAM-berg bedwingen. Aangekondigd hellingspercentage 23%, maar daar was unaniem enige twijfel over. De Keutenberg en Redoûte zijn met hun 20% echt steiler.

In de 160 km zat ook nog de Lemelerberg, die ten opzichte van de Hel van Twente, een stuk vlakker leek geworden. De trainingsarbeid van de afgelopen maanden heeft vruchten afgeworpen.

Om de chauffeur binnen het rijtijdenbesluit te laten blijven, werd na afloop de bbq niet afgewacht, maar na een snelle douche vlug ingestapt en kon iedereen om 18:00h in Driebergen weer zijns weeg gaan. Een heerlijke dag met een prachtige tocht en prima verzorging. Compliment voor TC De Peddelaars uit Hoogeveen voor deze succesvolle 1ste Green Mountain Tour.

 

André Westerhuis

 

Biertje 

Dat smaakt na zo'n tocht, maar helaas de Rijtijdenwet gebood een snel vertrek....

 

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Toeragenda 2017

Zondag 3 september 2017 *
GPS Gooi- & Vechtstreektocht
30-55-80-110-140 km Info

Zondag 24 september 2017 **
WNF Veluwse Herfsttocht
20-50-75-110-140 km Info

** Gepijlde toertocht (ook 20 km)
* Niet-gepijlde toertocht obv GPS en/of routebeschrijving

 

 

 

Tochtensponsors 2017

rabobank kl flanderijn gray  rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met

website NTFU  

website Utrechts-Landschap   website staatsbosbeheer

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray