DTC foto header

logo handtekening135 

Trainingen 2017 MijnFietstrainer.nl

Sinds het wielerseizoen 2017 wordt er bij de trainingen die onder leiding staan van gediplomeerde trainers, op 4 verschillende niveaus getraind. Er is voor deze opzet gekozen om meer recht te doen aan de wensen van de deelnemers en uiteraard om nog meer uit de trainingen te halen. Het is mogelijk om gedurende het seizoen van niveau te wisselen. Mijnfietstrainer.nl heeft hiermee een voor toerclubs uniek aanbod aan trainingen.

Niveau 1: Start2Bike: Voor de beginnende wielrenners wordt door de NTFU in het voorjaar van 2017 het sportstimuleringsprogramma Start2Bike georganiseerd. Het biedt beginnende fietsers een trainingscyclus van 4 zaterdagen aan. Tijdens deze trainingen wordt aandacht besteed aan het op een verantwoorde manier opbouwen van de conditie en de basisvaardigheden van het wielrennen. Aangezien de groepen van Start2Bike klein gehouden worden (max. 12 deelnemers), is persoonlijke aandacht gegarandeerd.

De Start2Biketrainingen in Zeist worden georganiseerd door Willem Blankwater van mijnfietstrainer.nl in samenwerking met het Rijwielpaleis Zeist en uiteraard de Driebergse Tourclub. Als er teveel aanmeldingen zijn, wordt er een 2e groep gevormd. Deze staat onder leiding van Eveline Bremmer, eveneens Wielertrainer met een licentie. Trainingen zijn gestart op 4 maart 2017. 
 

Niveau 2: Basistrainingen Wielrennen: de cursus die gericht is op dames/heren die al wat ervaring hebben, maar waarbij de verschillende technieken nog verder aangeleerd moeten worden. Het is ook een groep waar heren/dames geplaatst worden die bv. terugkomen van een blessure, vooralsnog alleen op lage intensiteit kunnen trainen of andere redenen hebben om het wat rustiger aan te doen. Deze intensieve trainingscyclus start vanaf donderdag 13 april en bestaat uit 5 weken van 2 trainingen per week. Er wordt vooral aandacht besteed aan klimmen, dalen en conditieopbouw. Het bereidt je voor op de ultieme uitdaging: het beklimmen van de Alpe d’Huez in de gelijknamige Klimexperience. De trainingen staan o.l.v. Eveline Bremmer. Het is een gemengde groep, waarbij rijden met een hartslagmeter gewenst is.

Niveau 3: Damestrainingen / Herentrainingen. Dit is de groep die aansluit op de Basistrainingen Wielrennen. Deze heren en dames hebben meer ervaring, een goede basisconditie en rijden langere afstanden (80-120 km). Daarnaast ligt hun basissnelheid hoger dan op niveau 2. De trainingen in deze groep zijn het best te vergelijken met de trainingen zoals die de afgelopen jaren gegeven zijn. Het is noodzakelijk dat de deelnemers aan deze trainingen met een hartslagmeter trainen. In de trainingen krijgen o.a. de volgende zaken aandacht:
- Opbouw-  en onderhouden conditie
- Klim- en daalvaardigheden
- Variatie in trainen
- Trainen op hartslag

Vanaf 29 maart 2017 zullen op woensdagavonden de damestrainingen niveau 3 plaatsvinden; de herentrainingen niveau 3 worden vanaf 30 maart 2017 op donderdagavonden gehouden.

Niveau 4: Damestrainingen / Herentrainingen. Dit is de groep met renners/-sters die beschikken over een bovengemiddelde basisconditie en graag op een hogere intensiteit willen trainen. Daarnaast zijn dit de renners die langere afstanden aan kunnen (+120 km) en een hogere basissnelheid hebben. Mensen worden hier nog meer uitgedaagd om de grens op te zoeken, waarbij het gebruik van een hartslagmeter noodzakelijk is. In de trainingen krijgen dezelfde zaken als niveau 3 de aandacht, maar het ligt op een hoger niveau.

Vanaf 28 maart 2017 zullen op dinsdagavonden de damestrainingen niveau 4 plaatsvinden; de herentrainingen niveau 4 worden vanaf 30 maart 2017 op donderdagavonden gehouden

Voor meer informatie: Willem Blankwater / www.mijnfietstrainer.nl

Klimclinics 2017

De klimclinics van mijnfietstrainer.nl zijn al een aantal jaren een groot succes en worden als zeer goed beoordeeld. Ze bereiden op een uitstekende wijze voor op fietsen in de bergen, zoals bij de Klimexperience Alpe d’Huez.

Fietsen in een prachtige omgeving en ondertussen voldoende handvatten aangereikt krijgen om het klimmen, dalen en het bochtenwerk beter onder de knie te krijgen. Voor velen is het de afgelopen jaren de ideale manier geweest om zich voor te bereiden op die ene Alpenreus, tochten, goede-doelen-evenementen of 'gewoon' een mooie fietsvakantie.

In deze wielerclinics die vanuit Zeist op 19 maart, Eerbeek op 23 april en Vijlen op 21 mei 2017 gegeven worden, krijg je de persoonlijke aandacht en tips die met de techniek van het klimmen, dalen en het veilig rijden van bochten te maken hebben. De techniek vormt de hoofdmoot van de afwisselende, leerzame, ontspannende, maar natuurlijk ook inspannende clinics. De juiste houding, versnellingskeuze en krachtverdeling vormen hiervoor de basis.

Voor meer informatie en de inschrijfmodule zie mijnfietstrainer.nl (Willem Blankwater)

N.B. Indien de groep te groot wordt, zullen meerdere trainers van mijnfietstrainer.nl ingezet worden. De groepsgrootte gaat nooit ten koste van de kwaliteit van de clinic.

Bochtenclinic

Ook voor het wielerseizoen 2017 biedt mijnfietstrainer.nl een Bochtenclinic aan.

Onder leiding van Michel Schoenmaker, evenals Willem Blankwater docent bij de Wieleracademie, NOC/NSF en expert/leercoach bij de KNWU, gaan we het nemen van de bochten onder de loep nemen en verbeteren. Het is de verwachting dat men hier bij trainingen, clinics, Klimexperiences en tochten veel baat bij zal hebben. Het is dus een absolute aanrader!!! De Bochtenclinic wordt op zondag 5 maart, zowel ’s morgens als ’s middag georganiseerd.

Tijdritten 2017

Voor de mannen/vrouwen die zichzelf eens extra willen uitdagen heeft mijnfietstrainer.nl de afgelopen jaren Tijdritten georganiseerd. Ze zijn inmiddels op de bestaande groepen ‘uitgeprobeerd’ en zijn nu klaar om aan een breder (DTC-)publiek aan te bieden. De data van de Tijdritten zijn: 10 april, 1 mei en 29 mei. Bij inschrijving volgt nadere informatie.

 

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Toeragenda 2017

Zondag 19 november**
ATB-tocht Utrechtse Heuvelrug
35-55-75 km  Info

** Gepijlde toertocht (ook 30 km)
* Niet-gepijlde toertocht obv GPS en/of routebeschrijving

 

 

 

Tochtensponsors 2017

rabobank kl flanderijn gray  rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met

website NTFU  

website Utrechts-Landschap   website staatsbosbeheer

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray