DTC foto header

De tochten van DTC vallen onder de verantwoordelijkheid van de Toercommissie. Deze commissie zorgt voor de kwaliteitsbewaking van bestaande tochten en de ontwikkeling van nieuwe tochten. Verder is de commissie verantwoordelijk voor het algemene draaiboek van de tochten. De tochten zelf worden georganiseerd door autonoom opererende teams. De Toercommissie bepaalt de jaarkalender van zowel de "Weg" als "ATB" tochten in samenspraak met het bestuur.

Het pakket toertochten op de weg is in de historie van DTC altijd omvangrijk geweest. Voor 2016 staan elf toertochten op het programma. Daaronder bevinden zich 'klassiekers' als de Bultentocht, de Klimtoertocht over de Veluwe, de Jean Nelissen Classic en de Hel van de Heuvelrug.

Elke tocht wordt geëvalueerd en waar mogelijk verbeterd. Wat de afstanden betreft zorgt de commissie voor een goede seizoensop- en afbouw en voor redelijke afstandlimieten.

De tochten van DTC onderscheiden zich van die van de meeste andere verenigingen op de Utrechtse Heuvelrug door hun constante kwaliteit. Alle DTC-tochten hebben de hoogste NTFU-waardering, aangeduid met twee sterren. Kwaliteitsaspecten als het minimum aantal stempelposten, al dan niet met verzorging en sanitair, routeaanduiding naar en op het parcours en hulpverlening onderweg, zijn in dit systeem geregeld. De NTFU controleert met enige regelmaat of organiserende verenigingen zich aan de afspraken en beloftes houden.

Het streven is ernaar alle tochten in de hoogste NTFU-categorie te houden.

DYC-Toercommissie

  • Jaap Croese - beheer route informatie
  • Jan Westbroek - coördineren inschrijving

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Toeragenda 2017

Zondag 19 november**
ATB-tocht Utrechtse Heuvelrug
35-55-75 km  Info

** Gepijlde toertocht (ook 30 km)
* Niet-gepijlde toertocht obv GPS en/of routebeschrijving

 

 

 

Tochtensponsors 2017

rabobank kl flanderijn gray  rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met

website NTFU  

website Utrechts-Landschap   website staatsbosbeheer

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray