• 2018_Wielertocht_DTCwebsite_AlleAfstanden.jpg
  • 2018_Wielertocht_DTCwebsite_Familietocht21KM.jpg
  • Actie-Schoon-en-WNF-tocht.jpg
  • gpsboek-cover2.jpg
  • IMAG0100.jpg
  • IMG-20171001-WA0000.jpg
  • IMG-20180204-WA0002.jpg
  • Tour-over-de-Heuvelrug-2e-pinksterdag-2017.jpg
  • Tour-over-de-Heuvelrug-3-2018.jpg

 

375px Oliebollen
 Zondag 3 januari 2016

Het creme de la creme was aanwezig bij de jaarlijkse Oliebollenrit. Rond 09.oo uur druppelden de oliebollen een voor een binnen en gaven elkaar de beste wensen. Multi-Cees had voor koffie gezorgd en voor de hongerige magen en personen met lintwormen had hij een schaal krentenbollen neer gezet. Wat een service, maar dat zijn we inmiddels gewend van onze Multi-Cees. Hij heeft feeling voor dat soort verzorgende taken. Om de echte oliebollen te kunnen krijgen, moesten er eerst wel wat spieren worden los getrapt. Dus toen voorzitter Venda ten tonele verscheen, kon het startsein gegeven worden. De meeste Krasse Knarren waren er en zelfs Hans Lenior was helemaal uit Marokko over gekomen om wat plaatjes te schieten. We hebben er via de What's app wel tientallen ontvangen, maar onderstaande foto's vormen een korte impressie van ons vertrek. 

Het werd een lange gemeleerde stoet fietsers (ruim 30) van het circus Jeroen Bosch met (meest ongeschoren) mannen op de racefiets, de singlespeed, de tandem en op de mountainbike. Maar ook drie dames! Helaas zonder Bets, want die ging wandelen, omdat het fietsen na de heupoperatie eigenlijk nog niet mag. Volgend jaar is zij er zeker bij, heb ik zo het vermoeden. Het voert te ver om iedereen te noemen, maar opmerkelijk was de komst van onze Fredje Uree en Wim van Veldhuizen. Ouwe trouwe DTC-ers met een macht aan ervaring en ik ben blij, dat ze er bij waren.
 
Onder aanvoering van de voorzitter beklommen we de Odijkse heuvel en daarna een lang stuk langs de Langbroeker wetering naar de Ameronger Wetering en zo via de Scherpenzeelse weg  langs het zwembad in Leersum. Die dekselse Rijndert met Dennis op de tandem probeerde natuurlijk weer als eerste boven te zijn. Tactisch gezien kun je zo'n tandem eigenlijk uitstekend klem zetten, maar ze wurmen hem er vaak toch nog tussen uit.
Ik reed in de voorste linie en achter mij was het klepperdeklep. Wat hebben mensen elkaar toch allemaal te vertellen, zo op de vroege zondagochtend van een nieuw jaar. Gaat het over de prestaties, over de konijnenbouten of engelse cakes, of over de toekomstverwachtingen? Ik probeerde er achter te komen, maar weest gerust: het stelde niets voor. Ik heb niks nieuws gehoord, dus de thuisblijvers hebben daar in ieder geval niets aan gemist.

Wel van het rustige tempo, want dat was voor iedereen bij te houden. Want kun je nagaan, ik heb zelfs een buschauffeur uit Zeist (een zekere Arnold) op kop gezien. Nou en dat zie je anders nooit!! Het was weliswaar op het laatste stukkie, de Loolaan in Driebergen, maar toch, hij deed het toch maar. Bovendien had hij Han Lachebek afgelost, die ook al geruime tijd het tempo had aangegeven. Han was fluitend de Pyramide over gepeddeld en dat kwam door zijn nieuwe cassette met een 28 tands als grootste tandwiel. Je gaat er wel van fluiten, als je met 36 x 28 omhoog moet. Een koffiemolentje is er niks bij.
Maar zonder dollen, het is exact een jaar geleden, dat Han vlak bij Houten op de straat lag te kreperen met een gebroken heup. En zie, hij is t-er weer en op de fiets. Gauw vergeten, dat rot jaar 2015, Han.
Vooruit kijken en niet vallen, dat is het motto voor 2016.

 Na 45 kilometer via Maarsbergen, Maarn, de Pyramide bij Austerlitz en de Verlengde Traay liepen we om half twaalf al binnen en konden we nu echt genieten van de overheerlijke oliebollen, gebakken door vrijwilligers van de FC Driebergen, die ze tijdens Oud Jaar hadden verkocht. De opbrengst is voor een goed doel en daar heeft DTC nu ook zijn bijdrage aan geleverd. Prima kassie.
Het is leuk toeven bij de FC Driebergen en we voelen ons er steeds meer thuis. Hans van Vught is er atijd met een goed woord voor iedereen en hij zorgt, dat het clubhuis open is en netjes is schoon gemaakt. Dat is bij die vereniging een soort Multi-Hans.
Venda hield een enerverende speech over van alles en nog wat en daarna liepen we met zijn allen de polonaise (in gedachten). Hij opende met een zachte plop een flesje champagne en onze Dennis mocht ook een glaasje mee drinken. De rest werd aan het bier en de wijn gezet en het werd dus nog een lollige boel. Toen de oliebollen op waren, kwamen de A-rijders binnen.... Zij hadden een ATB-ritje gedaan en waren te vies om aan te pakken. Maar een hand kun je toch nog altijd geven en die veeg je achter je rug dan snel aan de broek van een ander af, toch?
Andre Egwel had een doggy-bag om overgebleven oliebollen voor zijn hond en zijn lintworm mee te nemen.  Hij had er echter maar 1 in zitten, dus die lintworm slaapt voorlopig niet en de hond jankt om meer..
Ik vond het een gezellig begin van het nieuwe fietsjaar en ook al teert de club, qua ledenbestand, in, het wordt er volgens mij niet slechter op. De Krasse Knarren zijn voorlopig nog niet uitgefietst, dus iedere woensdag en zondag (ijs en weder dienende)staan we weer klaar en gaan we er flink tegen aan, want er moet nu getraind worden, mannen broeders en een zuster..
 

Ruud Kooring                                              

  Oliebollenrit2

Oliebollenrit 03012016  

Oliebollenrit4

Oliebollenrit5                    

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Toeragenda 2018

Zondag 2 september*
GPS Gooi- & Vechtstreektocht
35-55-80-110-140 km  Info

Zondag 30 september**
WNF Veluwse Herfsttocht
21-50-75-110-140 km  Info

Zondag 18 november**
ATB-tocht Utrechtse Heuvelrug
35-55-75-85 km  Info

** Gepijlde toertocht (m.u.v. 30/35 km)
* Niet-gepijlde toertocht obv GPS en/of routebeschrijving

 

Toeragenda 2019

Zaterdag 25 mei 2019**
17e Jean Nelissen Classic
(Vianden - Luxemburg)
60-90-125-135-145-165-180-220 km  Info

 

Tochtensponsors 2018

   rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met

website NTFU  

website Utrechts-Landschap   website staatsbosbeheer

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray