• 324160c6699EDNthumb3833DaphnyBrandClassic14-2.jpg
  • Cube_2015_22033.jpg
  • IMG_0024.jpg
  • JNC_2019a.jpg
  • JNC_2019b.jpg
  • Mont_Ventoux.jpg
  • startdoek.jpg
  • Tour_over_de_Heuvelrug-3_2018-1.jpg
  • Tour_over_de_Heuvelrug_2e_pinksterdag_2017.jpg
  • Wim_Han_en_Marjanne_Bunniks_Rode_24-06-2018.jpg

 

Wat doen we zoal?

Trainingen

Er zijn bij DTC meerdere actieve fietsgroepjes, die regelmatig met elkaar fietsen.

Zo is er de A-groep, die iedere zondagochtend verzamelt om 100 - 120 km op de weg te gaan fietsen met een gemiddelde snelheid van 32 km. per uur. Na 1 oktober stapt deze groep over op de ATB en gaan de leden tot 1 maart wekelijks het bos in.

Dan is er de B-groep, die in principe iedere zondagochtend gaat fietsen met een gemiddelde snelheid van 28 km. per uur. Indien de weersomstandigheden het toelaten, fietsen zij zo lang mogelijk op de weg door. Bij gladheid en sneeuw wordt er niet gefietst. Daar zijn in het verleden al te veel ongelukken mee gebeurd. Bij de B-groep fietsen veel Krasse Knarren, mannen van 60 jaar en ouder.

Deze Krasse Knarren verzamelen zich ook iedere woensdagmorgen bij het clubhuis om een stuk op de weg te fietsen, of zij spreken af om op de ATB het bos in te gaan.

Zie voor starttijden en vertrekplaatsen de maandagenda op de homepage van DTC.

LET OP Als je voor de eerste keer met de A- of B-groep wilt meerijden, neem dan eerst contact op met de coördinator om af te stemmen over bijvoorbeeld eventueel gewijzigde startplaats, niveau of duur van de tocht. Dat kan teleurstellingen voorkomen.

De coördinatoren:

A-groep: Frans Waanders, telefoonnummer (0343) - 41 72 92 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

B-groep: Paul Gildhuis, telefoonnummer (0343) - 49 14 01 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorts is er nog de groep Blankwater, dit zijn fietsers, die zich bij Willem Blankwater hebben opgegeven om door middel van gerichte fietstrainingen, de techniek van het in een groep fietsen en het klimmen onder de knie te krijgen. Door intervaltrainingen wordt de fietsconditie opgevijzeld. Aan deze trainingen zijn kosten verbonden en men moet zich vooraf opgeven bij Willem Blankwater, de DTC-fietstrainer.

Hij bepaalt dan de dag en het tijdstip, waarop getraind wordt. Deze trainingen vinden voornamelijk in het voorjaar en de zomer plaats.

Vanuit de groep Blankwater zijn van lieverlee ook wat dames overgebleven, die als DTC-damesgroep proberen regelmatig samen een stuk te fietsen en andere leuke dingen te ondernemen. Bets van Veldhuizen treedt op als contactpersoon en er wordt voornamelijk in het voorjaar, de zomer en de herfst gefietst op de weg.

Boerenkoolrit

Ieder jaar wordt ter afsluiting van het wegseizoen in oktober een z.g. Boerenkoolrit georganiseerd. Het is de bedoeling, dat zoveel mogelijk DTC-leden zich verzamelen bij het clubhuis en na een kop koffie met voorrijders een rondje van ongeveer 60 kilometer te fietsen met tussendoor een koffiestop. Het is ook mogelijk om met een groep per ATB een bosrit te maken.

Rond 13.00 uur is iedereen weer terug bij het vertrekpunt en wordt er een boerenkool met worst- en een zuurkool met worstmaaltijd geserveerd. Deelnemers betalen vooraf een bijdrage van 10 euro en dit geld krijgen zij bij deelname van de penningmeester weer terug. Dit is om te voorkomen, dat er te veel eten wordt ingekocht, wat daarna moet worden weggegooid, omdat deelnemers niet verschijnen. In 2017 vindt de Boerenkoolrit op zondag 8 oktober 2017 plaats. Zie aankondiging.

Oliebollenrit

Bij de start van het nieuwe jaar wordt er gezamenlijk een korte rit gefietst, afhankelijk van de weersomstandigheden en na afloop kunnen leden elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen en worden er oliebollen geserveerd en wordt er wat gedronken. De Oliebollenrit 2018 vindt op zondag 7 januari 2018 plaats.

EHBO dag

 Op zaterdag 30 januari 2016 organiseerde DTC voor haar leden een EHBO-dag. Informatie over soorten letsels, reanimatie, diverse soorten verbanden etc. Met 14 deelnemers werd het een succesvolle dag. De deelnemers waren zeer te spreken over de theorie en de praktische oefeningen, die instructeur Wim Beijen de deelnemers liet verrichten. De secretaris, Andre Westerhuis maakte een kort verslag van deze dag. Klik hier.

SMA-avond

Op dinsdagavond 26 januari 2016 organiseerde DTC een voorlichtingsavond over het nut van een Sport Medisch Advies. De avond werd verzorgd door Jaap Bax van het SMA Utrecht. Voor het verslag klik hier.

Stuifduinentocht

Omdat de NTFU dit jaar (2016) 60 jaar bestaat, zijn er in het hele land enkele jubileumtochten uitgekozen. Dit was onder andere de Stuifduinentocht, een ATB-rit on Hernen (nabij de tuinen van Appeltern) op zondag 21 februari 2016. Van DTC en de Velo Heuvelrug konden een aantal leden gratis mee met de touringcar van de NFTU, een leuke happening ondanks het beestenweer! Klik hier voor het verslag.

Winsumer wierdentocht

Zo werd er op zaterdag 30 april 2016 deel genomen aan de Winsumer wierdentocht. Ook weer met de gratis NTFU-bus en Angela als chauffeur. Een prachtige, koude tocht, maar voor velen een eerste kennismaking met het Groningse land. Klik hier voor het verslag.

Green Mountaintocht

Deze tocht is ook door de jubilerende NTFU uitgekozen als jubileumtocht. De eerste Green Mountaintocht vanuit Pesse (Dr) dankt zijn naam aan de VAM-composthoop van 23 %, die door de deelnemers twee keer beklommen moet worden.  De toertocht vond plaats op zaterdag 30 augustus 2016 en enkele DTC-leden deden daar aan mee. Klik hier voor het verslag.

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Toeragenda 2019

Zondag 4 augustus **
Hel van de Heuvelrug
35-60-80-100-145-180 km  Info

Zondag 1 september *
Grebbe Tourtocht
30-50-80-110-140 km  Info

Zondag 29 september **
WNF Veluwse Herfsttocht
21-50-75-110-140 km  Info

** Gepijlde toertocht (m.u.v. 30/35 km)
* Niet-gepijlde toertocht obv GPS en/of routebeschrijving

Tochtensponsors 2019

   rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met 

website NTFU   
 website staatsbosbeheer  

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray