DTC foto header

De tochten van DTC vallen onder de verantwoordelijkheid van de Toercommissie. Deze commissie zorgt voor de kwaliteitsbewaking van bestaande tochten en de ontwikkeling van nieuwe tochten. Verder is de commissie verantwoordelijk voor het algemene draaiboek van de tochten. De tochten zelf worden georganiseerd door autonoom opererende teams. De Toercommissie bepaalt de jaarkalender van zowel de "Weg" als "ATB" tochten in samenspraak met het bestuur.

Het pakket toertochten op de weg is in de historie van DTC altijd omvangrijk geweest. Voor 2018 staan tien toertochten op de weg en één ATB-tocht op het programma. Bij de wegtochten bevinden zich 'klassiekers' als de Bultentocht, de Jean Nelissen Classic en de Hel van de Heuvelrug. Van de tien wegtochten zijn er zeven gepijlde toertochten en drie toertochten die gereden op basis van GPS (of routebeschrijving).

Elke tocht wordt geëvalueerd en waar mogelijk verbeterd. Wat de afstanden betreft zorgt de commissie voor een goede seizoensop- en afbouw en voor redelijke afstandlimieten.

De tochten van DTC onderscheiden zich van die van de meeste andere verenigingen op de Utrechtse Heuvelrug door hun constante kwaliteit. Alle DTC-tochten hebben de hoogste NTFU-waardering. Kwaliteitsaspecten als het minimum aantal stempelposten, al dan niet met verzorging en sanitair, routeaanduiding naar en op het parcours en hulpverlening onderweg, zijn in dit systeem geregeld. De NTFU controleert met enige regelmaat of organiserende verenigingen zich aan de afspraken en beloftes houden.

Het streven is ernaar alle tochten in de hoogste NTFU-categorie te houden.

Meer informatie over onze tochten kijk in de kalender of op de speciale pagina van de betreffende tocht.

DTC-Toercommissie

  • Rob van den Berg - Algemeen Toercoördinator
  • Jaap Croese - Beheer route informatie
  • Jan Westbroek - Coördinatie inschrijving

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Update: 16-05-2018

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Toeragenda 2019

Zondag 1 september *
Grebbe Tourtocht
30-50-80-110-140 km  Info

Zondag 29 september **
WNF Veluwse Herfsttocht
21-50-75-110-140 km  Info

** Gepijlde toertocht (m.u.v. 30/35 km)
* Niet-gepijlde toertocht obv GPS en/of routebeschrijving

Tochtensponsors 2019

   rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met 

website NTFU   
 website staatsbosbeheer  

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray